Dr Sannas 1-182.jpg
 

Varför är vi Gröna?

Därför att grönt står för balans, växande, lugn, läkning och hopp. Grönt symboliserar god hälsa. Alltså en stark positiv affirmation.

GREEN means Balance & Positive influence: harmony, balance, refreshment, universal love, rest, restoration, reassurance, environmental awareness, equilibrium, peace.

Färgsymbolik är oerhört starkt – och det kommunicerar med vårt inre. Vi älskar grönt och gröna växter och äter gröna grönsaker varje dag. För oss är grönt ett självklart val som profilfärg för ett företag som vill ge läkning på flera nivåer.

Grönt är den dominerande färgen i levande vegetation och har symboliska betydelser som är direkt kopplade till naturen. Ordet grönt kommer ur den germanska språkstammen gro (växa). Grönt är både läkande och lugnande för vårt urgamla stenålderskropp och hjärna. Grönt har även länge varit en symbol för fertilitet.

Grönt är färgen på hjärtats chakra (energisystem), och forskning visar att grönt dämpar oro. Grönt är lugnande och ökar koncentrationsförmågan. Så omge dig med mer grönt, för det har avslappnande och lugnande inverkan även för ögonen. Ha gärna din dator på ett grönt skrivbord med gröna växter intill. Gärna växten Kalla för den renar en massa gifter ur luften! Det nya på kontor är att ha hela väggar klädda i grönt, för att det får en lugnande inverkan – det blir hälsosamma effekter på flera plan.

Se gärna på gröna växter ofta, det sänder lugnande signaler till ditt inre. Grönt betyder tillgång till vatten, och då vet din uråldriga stenålderskropp att det är tryggt och bra för vatten är nära.

Grönt är också en symbol för hopp och optimism. Den används politiskt för att symbolisera just detta samt kontakten till naturen. Precis som det gröna i trafikljusen symboliserar att det är klart att köra, vill vi förmedla att det är grönt att att använda våra produkter varje dag.

Vår gröna hämtar även sin färg ut skogen, eftersom vår första produkt Dr Sannas Hälsotvål tillverkas av ren, destillerad tallolja. Den innehåller och förmedlar skogens magiska läkande kraft.

Vi hoppas att du, precis som vi, känner att våra produkter förmedlar just detta. Balans, lugn, läkning och god hälsa.

TIPS

Har du prövat Gröna Kuren? För snart tio år sedan presenterade vår grundare Dr. Sanna Ehdin Gröna kuren som hon fått av Bitten Jonsson. Den är enkel att följa och innebär att du tar 1-3 månader där du äter en kost bestående av bara gröna grönsaker, fett och protein – dvs fisk, kött, bönor och ägg. Läs mer om Gröna Kuren.